Sokszor utalok tesztjeimben az OTG kábel meglétére, illetve, hogy az adott mobil vagy tablet támogatja ezt a funkciót. De mi is az OTG? Az OTG (On-The-Go) kábel lehetővé teszi az okos készüléket, hogy kapcsolódni tudjon egyszerű USB eszközökkel. A kábel maga az átalakító, amelynek egyik vége microUSB „apa” típusú, amíg a másik vége hagyományos USB foglalat.

Hogyan használható?

Az okos készülék erre kialakított foglalatába kell belehelyezni az OTG kábel microUSB-n csatlakozó végét, a kívánt USB-s eszközt pedig a másik végén kell csatlakoztatni. Nem minden modell támogatja ezt a funkciót, illetve egyes kábelek nem univerzálisak, tehát csak egy adott típussal működik. Erről a gyártók honlapján elhelyezett leírásokból lehet informálódni.

Mire jó?

Egy USB foglalat számtalan felhasználási lehetőséggel bővíti az okostelefont illetve tabletet. Általa lehetőség nyílik adathordozó kapcsolódására, ezáltal pendrive vagy külső HDD (csak külsős táppal rendelkező) olvasására. Egyúttal amennyiben a készülék támogatja billentyűzetet, egeret vagy bluetooth modemet is csatlakoztatni lehet. Olyan tabletek esetében, amelyben nincs GSM modul, 3G webstick csatlakoztatásával mobilinternetes hozzáférés lehetősége adott.  A felhasználási lehetőségekről érdemes a gyártói leírásból tájékozódni.

Tetszett a bejegyzés?

 

Csatlakoz a kütyü tesztek blog facebook közösségéhez!