Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Milyen fájlkezelőt használjak Androidon?

Az Androidos készülékeknél én még sohasem találkoztam jól működő gyári fájlkezelő programmal, pedig az alapfunkciókhoz elengedhetetlen egy megfelelő applikáció. Sokat keresgéltem, számtalan programot kipróbáltam, de mindegyiknél volt valamilyen probléma mindaddig, amíg nem találtam rá a számítógépekből jól ismert Total Commander-re. Letisztult felülete és könnyed kezelhetősége mellett stabil applikáció, nem elhanyagolható az a tény sem, hogy ingyenesen letölthető.

Világ életemben utáltam és ezáltal nem használtam a PC-s verziót ezért is furcsa, hogy az Android világában ennyire megszerettem. Utóbbihoz nagymértékben hozzájárult a stabil működés, hiszen senki sem szereti a folyton megálló illetve lefagyó programokat. Amint azt már említettem a letisztult felülete nagy segítség - még a kezdőknek is - hiszen könnyen megtalálható minden funkció, vagyis a fájlok másolása, létrehozása, áthelyezése, törlése, megnyitása (stb.).

A Total Commander a jól ismert dupla ablakos kinézetet kínálja, két felületen dolgozhatunk, ami nagymértékben könnyíti és gyorsítja a fájlokkal való műveleteket, hiszen eltérő mappák nyithatóak meg a két részen. Alapesetben a duplaablak csak széles kijelzőn látható (pl.: tablet vagy elfordított mobil), de az egyablakos megjelenítésnél is könnyen váltható a két rész között (felső nyilakkal).

0 Tovább

Mobil/tablet frissítéséről röviden

A készülékeink naprakész állapotához elengedhetetlen a rendszeres frissítés. Utóbbi jól hangzik, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egy-egy készüléktípus esetében a gyártók csak egy bizonyos időtartamig adnak ki újabb és újabb frissítéseket az operációs rendszerhez. Ennek egyik oka, hogy az újabb rendszerfrissítések egyre magasabb hardveres követelményeket igényelnek, amelyek a régebbi elavult készülékeknél nem feltétlenül adottak illetve az új készülékek eladását próbálják ezzel is serkenteni.

A készülékeink (mobil és tablet) frissítésénél - főleg Android viszonyában - többfajta megoldás is létezik. Válogathatunk hivatalos és kevésbé hivatalos megoldások közül, amelynél utóbbi értelemszerűen garanciavesztő beavatkozásnak tekinthetnek. A hivatalos frissítés végrehajtása nem befolyásolja a garanciaidőt, viszont több esetben is találkoztam már olyan esettel, hogy a folyamat végén a készülék nem "ébredt" fel.

Frissítés megoldások:

0 Tovább

Elázott a kütyüm! Mit tegyek?

Kétfajta felhasználó létezik, akinek már elázott egyszer valamilyen készüléke, és akinek el fog ázni. Használatukból eredően könnyen "baleset" történhet, főleg notebook, mobil és táblagép esetében. Mindegyik használati cikk és rugalmas felhasználásuk miatt - nincsenek fix helyhez kötve - üdítőital, kávé és egyéb folyadékok áldozatává válhatnak. A legóvatosabb felhasználó is belefuthat egy intenzív esőbe, ahol a készüléke menthetetlenül elázik.

A folyadék mennyiségétől függően többfajta variáció létezhet.

1 Tovább

Mire figyeljünk tablet vásárlásánál?

Az internetes sajtó egyre többet foglalkozik azzal, hogy az asztali számítógép és notebook piac hanyatlik és egyre nagyobb az igény a táblagépek iránt. A hazai piacon - de külföldön is ez tapasztalható - a nagy gyártók mellett rengeteg kis cég is kínál különböző fajtájú és méretű táblagépeket. Sok száz típus és számtalan különböző specifikáció mellett nehéz kiválasztani a számunkra megfelelőt, amiben most segíteni szeretnék konkrét márka megnevezése nélkül.

Az első és legfontosabb, hogy meghatározzuk mire szeretnénk használni a készüléket ugyanis csak filmezésre vagy csak játékra teljesen más teljesítményű gép szükséges. Fontos kérdés még a kijelző mérete és típusa illetve az egyéb kiegészítő funkciók megléte. Erősebb specifikáció pluszköltséggel jár, tehát ne akarjunk fölösleges funkciókat - amelyeket nem fogunk használni.

1 Tovább

Mi az OTG?

Sokszor utalok tesztjeimben az OTG kábel meglétére, illetve, hogy az adott mobil vagy tablet támogatja ezt a funkciót. De mi is az OTG? Az OTG (On-The-Go) kábel lehetővé teszi az okos készüléket, hogy kapcsolódni tudjon egyszerű USB eszközökkel. A kábel maga az átalakító, amelynek egyik vége microUSB "apa" típusú, amíg a másik vége hagyományos USB foglalat.

Hogyan használható?

1 Tovább

Gyakran ismételt kérdések

blogavatar

Számítástechnikában felmerülő kérdésekre néhány egyszerű, de hasznos válasz legyen szó mobil, tablet vagy notebookról.

Utolsó kommentek