Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mi a különbség az USB 2.0 és 3.0 között?

Az USB (Universal Serial Bus) egy csatlakozási megoldás, amelynek sikertörténete 1996-ig vezethető vissza. Az első 1.0 verzió központosított specifikációja bár nem terjed el néhány hibás rész miatt, viszont az 1.1 igazi sikert aratott.

Az elterjedésének egyik legfőbb indoka a sokrétű felhasználhatóság, könnyen képes adatkapcsolatot létesíteni a különböző eszközök között (pl.: nyomtató, merevlemez, telefon, stb.). A mindenki által ismert "Type A" a számítógépek elterjed USB csatlakozója, aminek formája nem változott a típusszámok növekedésével. Említésre méltó még a "Type B" amit általában nyomtatók csatlakozójaként ismerhettünk meg. A mobiloknál és fényképezőgépeknél régebben elterjed "mini USB" robosztus külsejéről ismerhető fel, de mára felváltotta a szabványos és egységes "micro USB" vékonyabb kialakítása.

1998-as megjelenésű USB 1.1 az akkori követelményeknek maradéktalanul megfelelő maximum 12 Mbit/s sebességre volt képes. Az adatállományok növekedésével szükségessé vált egy gyorsabb adatkapcsolatot biztosító szabvány, amely 2000-ben USB 2.0 néven jelent meg. Névleges maximális teljesítményével 480 Mbit/s negyvenszer gyorsabb adatmásolást tett lehetővé. A digitális korban a fényképek, filmek és különböző adatok másolására megfelelt, ráadásul kompatibilis maradt a korábbi verzióval - azaz az USB 1.1 és USB 2.0 oda-vissza használható.

7 Tovább

Mi az OTG?

Sokszor utalok tesztjeimben az OTG kábel meglétére, illetve, hogy az adott mobil vagy tablet támogatja ezt a funkciót. De mi is az OTG? Az OTG (On-The-Go) kábel lehetővé teszi az okos készüléket, hogy kapcsolódni tudjon egyszerű USB eszközökkel. A kábel maga az átalakító, amelynek egyik vége microUSB "apa" típusú, amíg a másik vége hagyományos USB foglalat.

Hogyan használható?

1 Tovább

Gyakran ismételt kérdések

blogavatar

Számítástechnikában felmerülő kérdésekre néhány egyszerű, de hasznos válasz legyen szó mobil, tablet vagy notebookról.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek