Gyűlölöm, utálom, idegesít és még számtalan jelzővel demonstrálhatom az alap Android ébresztő funkciója iránti érzéseimet. Nem lehet normálisan beállítani, ráadásul durva és egyben kellemetlen, hogy nincs fokozatos hangerővel történő dallam beállítás. Szerintem nem elhanyagolható tény, hogy az ember milyen kedvel ébred, és egy hangosan szóló zavaró dallamra nem éppen szerencsés felkelni – felriadni. A fejlesztők ezen a területen egyáltalán nem erőltették meg magukat, az alap sémán kívül „időbeállítás és szundi” más funkciót nem kapott. A hangerőnél választhatunk, hogy vagy felriadunk vagy fel sem ébredünk, de köztes állapot tapasztalatom szerint nincs.

A mai bejegyzéssel egy remek ingyenes applikációt szeretnék bemutatni, ami Android rendszereken kifejezetten ajánlott.

Fontos!

Okosmobil ide vagy okosmobil oda, egy olyan egyszerű funkciót nem képesek megoldani, hogy a kikapcsolt mobil ébresszen. Ez azért érdekes, mert egy egyszerű butafont gond nélkül ki lehetett kapcsolni éjszakára tudva azt, hogy reggel ébreszteni fog a megadott időben. Figyelem! Az okostelefonok általában nem ébresztenek kikapcsolt állapotban, tehát érdemes „repülőgép üzemmódra” állítani lefekvés előtt.

Számtalan alkalmazás tölthető le, bármely okostelefon operációs rendszerről legyen szó. Jelen esetben a Sleep as Android nevű alkalmazásról fogok írni – lévén, hogy Androidos vagyok - , de érdemes más rendszerrel is keresgélni.

Miért a Sleep as Android?

A harmadik dühös reggelem után bukkantam rá erre az ingyenes applikációra. Számtalan funkciója mellett támogatja az emelkedő hangerejű ébresztést, azaz szép finoman „lágyan” ébreszt. Könnyű beállítani, a legfontosabbak kiválasztásához nem kell órákat keresgélni és a csengőhang is megváltoztatható egyszerű lépéssel.

Pár hetes használat után relatív jól testre szabható, megadható a napi „ideális” alvásidő és ezzel együtt az „ideje aludni jelzés”is aktiválható, ami a beállított ébresztési dátumhoz viszonyítva jelez, hogyha már aludnunk kellene.

Felvételt is készíthető az alvás alatt keletkezett zajokról, ami utána visszahallgatható, illetve az applikáció statisztikát készít az alvásunkról. Antihorkolás funkció érdekes, de működéséről nem tudok nyilatkozni, viszont az intelligens ébresztő rész (ami elvileg fizetős), teljesen feleslegesnek találtam, mert itt az ébresztési idővel operál a program a nyugodt ébredés előidézése érdekében.

Nem szeretek mobilok esetében csak egy adott operációs rendszerrel kapcsolatos bejegyzést készíteni, de mivel rengeteg kérdést kaptam már ezzel kapcsolatban, ezért fontosnak találtam. Az applikációt ajánlom mindenkinek, hiszen többfajta beállítása miatt akár jól is indulhat a reggel, de a felkelésben nem segít!

Letölthető: Android

Remélem tudtam segíteni.

Tetszett a bejegyzés?

Csatlakozz a kütyü tesztek blog facebook közösségéhez!