Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ingyenesen letölthető a Microsoft Office Mobile

Az elmúlt napokban publikált cikkeim alapján sokakban felmerülhet, hogy túl sokat foglalkozok a Microsoft cég fejlesztéseivel, de rögtön a poszt elején leszögezem, ez csak a véletlen műve, nincs benne semmi szándékosság.

Nem készültem mára hosszú bejegyzéssel, viszont a tartalma szerintem sokunkat érinthet. Ingyenessé vált a Microsoft Office programcsomagja Android operációs rendszert futtató okostelefonokra, szigorúan otthoni felhasználásra. A hír magában azért érdekes, mivel eddig csak az Office 365-re előfizető felhasználóknak volt elérhető, aminek éves díja közel 30.000 Ft. A gyártó hirtelen üzletpolitikai váltását az elmaradó eladások illetve a rivális Apple iPad-ra kiadott programcsomag elérhetővé válása befolyásolta - szerintem.

0 Tovább

Féljünk a hirdetésektől?

Alapvetően a mobilos/tabletes környezetbe letölthető applikációk (játékok, alkalmazások) ingyenes verzióiban találkozhatunk számtalan reklámmal, amelyeknek megjelenítése elbizonytalaníthatja a felhasználókat. Sajnos van egy olyan rossz beidegződés, hogy a reklámok vírusokat tartalmaznak, és mondjuk ezen az egyes megjelenítések "kétes" kialakítása sem segít.

A reklámmentes appok többnyire fizetős kivitelben vannak, azaz az alapprogramért fizetnünk kell. Természetesen vannak kivételek, de azok is többségében trial verziók (azaz nem teljes).

A reklámok szerintem két csoportra oszthatóak, az egyik a normális médiaügynökség által kihelyezett (leggyakrabban Google) hirdetései, a másik a programkészítő egyéb applikációit hirdető reklámok. Utóbbi a veszélyesebb (természetesen csak átvitt értelembe) mivel ezeknek a megjelenítése nincs szabályozva ellenben a médiaügynökségek hirdetéseinek megjelenítésének szigorú követelményei vannak (elhelyezés, méret, stb.).

1 Tovább

Hogyan tanulhatok ingyen angolul?

Idegennyelven tanulni nem egyszerű, költséges és rengeteg időt igényel. Jómagam is már több programot kipróbáltam, kerestem a lehetőségeket, milyen módon tudnék megtanulni a legolcsóbban angolul, de mindeddig sikertelenül jártam. A napokban egyik ismerősöm felhívta a figyelmemet a duolingo nevű applikációra, ami mint utólag kiderült nem csak okoskészüléken érhető el, hanem webes felületen is. Általában szkeptikus vagyok az ilyesfajta ingyenes nyelvtanuló megoldásokkal, de gondoltam egy próbát megér. Előrevetíthetem, kellemeset csalódtam.

Nézzük röviden, mint takar a duolingo:

Először egy felhasználói fiókot kell létrehozni, ennek a többplatformos használat miatt van jelentősége illetve az elvégzett leckeanyagok mentése is indokolja. A felület magyar és interaktív, a kezdő szinttől kezdhetjük, és pontozásos rendszerben haladhatunk felfelé egyre bonyolultabb szintekig.

0 Tovább

Ébredj okosan

Gyűlölöm, utálom, idegesít és még számtalan jelzővel demonstrálhatom az alap Android ébresztő funkciója iránti érzéseimet. Nem lehet normálisan beállítani, ráadásul durva és egyben kellemetlen, hogy nincs fokozatos hangerővel történő dallam beállítás. Szerintem nem elhanyagolható tény, hogy az ember milyen kedvel ébred, és egy hangosan szóló zavaró dallamra nem éppen szerencsés felkelni - felriadni. A fejlesztők ezen a területen egyáltalán nem erőltették meg magukat, az alap sémán kívül "időbeállítás és szundi" más funkciót nem kapott. A hangerőnél választhatunk, hogy vagy felriadunk vagy fel sem ébredünk, de köztes állapot tapasztalatom szerint nincs.

A mai bejegyzéssel egy remek ingyenes applikációt szeretnék bemutatni, ami Android rendszereken kifejezetten ajánlott.

Fontos!

Okosmobil ide vagy okosmobil oda, egy olyan egyszerű funkciót nem képesek megoldani, hogy a kikapcsolt mobil ébresszen. Ez azért érdekes, mert egy egyszerű butafont gond nélkül ki lehetett kapcsolni éjszakára tudva azt, hogy reggel ébreszteni fog a megadott időben. Figyelem! Az okostelefonok általában nem ébresztenek kikapcsolt állapotban, tehát érdemes "repülőgép üzemmódra" állítani lefekvés előtt.

Számtalan alkalmazás tölthető le, bármely okostelefon operációs rendszerről legyen szó. Jelen esetben a Sleep as Android nevű alkalmazásról fogok írni - lévén, hogy Androidos vagyok - , de érdemes más rendszerrel is keresgélni.

Miért a Sleep as Android?

0 Tovább

Milyen ingyenes navigációs programok léteznek?

Mindig megpróbálom a cikkeim elkészítésénél a költséghatékonyságot szemelőt tartani. A különböző navigáló, útvonaltervező programok esetében is érdemes az ingyenes lehetőségeket keresni, hiszen manapság már rengeteg applikáció érhető el a különböző okostelefonokra és táblagépekre, ráadásul relatív pontosan működnek.

Régebben még komoly összegeket kellett fizetni egy-egy PNA (Personal Navigation Assistant) készülékért, amelyek ráadásul másra nem voltak használhatóak és a térképszoftver frissítése is komoly pénzösszegekbe került és még mindig kerülnek. Bár vitathatatlanul sokkal pontosabb navigációra képesek, de még a TMC (Traffic Message Channel) meglétével is, könnyen dugóba kerülhettünk.

A rivális ingyenes navigálást kínáló alkalmazások rengeteg típusú készülékre elérhetőek, ráadásul számtalan többletfunkciókkal rendelkeznek. A közösségi információk gyűjtésével egy lényegesen reálisabb képet láthatunk a forgalom aktuális helyzetéről, mint egy TMC vevővel ellátott PNA esetében. Az előnyök mellett természetesen hátrányokkal is kell számolni, hiszen egy aktív GPS plusz általában erős fényerőre állított kijelző az akkut erősen igénybe veszi, ráadásul a szoftverek sajátossága, hogy mobilinterneten töltik le az aktuális térképrészletet és forgalmi információt.

Három elterjedt applikációt szeretnék bemutatni, amelyek használata sok bosszússágtól kímélheti meg az utazni vágyókat.

0 Tovább
«
12

Gyakran ismételt kérdések

blogavatar

Számítástechnikában felmerülő kérdésekre néhány egyszerű, de hasznos válasz legyen szó mobil, tablet vagy notebookról.

Utolsó kommentek