Legyen szó PC-ről vagy mobil illetve táblagépről a telepített alkalmazások törlése minden platformon megoldható. Megtalálni nem minden esetben egyszerű, mivel Windows, Android, iOS rendszereken is más helyen, más mozdulattal érhető el a törlés funkció.

Windows

Kezdjük talán a legelterjedtebb operációsrendszerrel, amelyen az évek múlásával, frissítések új kiadások után is ugyanazon helyen érhető el a programok törlése. A Windows-t fejlesztők még az új 8.1-es kiadásban is meghagyták a hagyományos megoldást, vagyis a vezérlőpultból elérhető „programok eltávolítása” menüpontot.

Elérés:

START >>> Vezérlőpult >>> Programok eltávolítása >>> a kiválasztott program eltávolítása

Windows 8 esetében a bal alsó sarokban jobb klikk lenyomása után érhető el a vezérlőpult.

(Az Apple Macintosh operációs rendszerénél valamivel egyszerűbb a művelet, mivel a „kukába” helyezéssel máris törölhető a program.)

Android:

A verziószámtól függetlenül egy helyen biztosan elérhető Android rendszeren a telepített applikáció törlése. Természetesen csak azt távolíthatjuk el, amelyhez hozzáférésünk van, ellenben rootolni kell a készüléket, amit több gyártó garanciavesztő beavatkozásnak tekint.

Elérés:

Beállítások >>> Alkalmazások >>> A törölni kívánt applikáció kiválasztása >>> Eltávolítás >>> OK

iOS

Az Apple iOS rendszert futtató termékein azaz iPad és iPhone készülékeken a Machintosh-hoz hasonló egyszerűséggel törölhetünk. A törölni kívánt applikáció ikonját hosszan nyomva kell tartani a rezgésig, majd az ikonon megjelenő ikszre rányomva meg kell erősíteni a törlési szándékot.

Elérés:

Kiválasztott app hosszan nyomva tartani >>> „X” érintése >>> Törlés

Tetszett a bejegyzés?

Csatlakoz a kütyü tesztek blog facebook közösségéhez!