Bolondok napja alkalmából a Google 150 Pokémont helyezett el a világtérképén. Rajzfilm és játék is készült belőle, eredetileg a Nintendo cég médiaterméke (1996) volt. A játékban való részvételhez szükséges egy okoskészülék (Android, iOS) és a legfrissebb Google Maps applikáció. Amennyiben a feltételek adottak már csak a keresősávot kell megérinteni – várni egy kicsit – és a „Press Start” megnyomásával kezdődhet a keresgélés.

A játék lényege, hogy a világtérképen elhelyezett 150 darab Pokémont meg kell keresni és ezért összevissza kell keresgélni. A játék nem egyszerű, hiszen nem távolodhatunk el a térképtől nagyon, mivel akkor már nem láthatóak, tehát a kicsinyítéssel operálóknak ez rossz hír.

Találat esetén a jobb alsó sarokban található „Catch” feliratot kell érinteni, amivel a megtalált Pokémont a „Pokédex”-be helyezzük, és itt tájékozódhatunk a már megtalált lényekről, illetve az elért szintről.

Négy szint van (5; 25; 75; 150) aminek teljesítése a megtalált Pokémonok függvényében értendő.

Egyelőre még nem ismert, hogy a Google az eltérő szinteket mivel jutalmazza, mindenesetre a megtalálásra rövid időt hagyott, ugyanis a projekt április 2-ig érhető el.

Remélem tetszett a bejegyzés!

Update: A keresgélést érdemes WIFI-re csatlakozott készülékkel végrehajtani, mivel a Google térképe nagy adatforgalmat generál, ne kezdjük a hónapot lemerített adatkerettel!

Tetszett a bejegyzés?

Csatlakozz a kütyü tesztek blog facebook közösségéhez!