Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vásárlás után milyen programokat telepítsünk?

Operációs rendszer telepítése illetve újratelepítését követően vannak alapprogramok, amelyek szükségesek a rendszer megfelelő működéséhez. Mivel kérdést kaptam ezzel kapcsolatban, ezért összeszedtem melyek ezek a programok. Szerencsére viszonylag független a verziószám, mivel mindegyikre ugyanazok kellenek, csak az aktuális rendszerverzióval kompatibilist kell telepíteni.

Windows 8 rendszernél jóval gyorsabban végrehajtható a teljes telepítés (Windows 8.1-ről írt tesztem ITT érhető el), de WIN 7-nél sem bonyolult de időigényes, mint ahogyan a régebbi rendszereknél.

Minden esetben ajánlom a rendszertelepítő lefutását követően a "windows update" futtatását, ez verziószámtól függően hosszú időt vehet igénybe (attól függ mennyi frissítést kell letöltenie). Többszöri újraindítást követően is érdemes futtatni a frissítés keresése menüpontot, mivel sokszor belefutottam már én is abba a jelenségbe, hogy automatikusan nem jelezte.

0 Tovább

Hogyan törölhető egy telepített program/applikáció?

Legyen szó PC-ről vagy mobil illetve táblagépről a telepített alkalmazások törlése minden platformon megoldható. Megtalálni nem minden esetben egyszerű, mivel Windows, Android, iOS rendszereken is más helyen, más mozdulattal érhető el a törlés funkció.

Windows

Kezdjük talán a legelterjedtebb operációsrendszerrel, amelyen az évek múlásával, frissítések új kiadások után is ugyanazon helyen érhető el a programok törlése. A Windows-t fejlesztők még az új 8.1-es kiadásban is meghagyták a hagyományos megoldást, vagyis a vezérlőpultból elérhető "programok eltávolítása" menüpontot.

Elérés:

START >>> Vezérlőpult >>> Programok eltávolítása >>> a kiválasztott program eltávolítása

Windows 8 esetében a bal alsó sarokban jobb klikk lenyomása után érhető el a vezérlőpult.

(Az Apple Macintosh operációs rendszerénél valamivel egyszerűbb a művelet, mivel a "kukába" helyezéssel máris törölhető a program.)

Android:

0 Tovább
12
»

Gyakran ismételt kérdések

blogavatar

Számítástechnikában felmerülő kérdésekre néhány egyszerű, de hasznos válasz legyen szó mobil, tablet vagy notebookról.

Utolsó kommentek