Sokaknak még mindig a fő prioritást a készpénz jelenti, de a bankkártyás fizetés mellett rohamosan terjed az online utalások is. A mai bejegyzésben egy okosmobilokra elérhető fizetési lehetőséget fogok bemutatni, amely azonkívül, hogy biztonságos még a költségek csökkentésére is alkalmas. Ez nem egy reklámbejegyzés, pusztán az általam tapasztal, tulajdonságait fogom részletezni.

Az MCM azaz a MasterCard Mobile használatához szükséges egy MasterCard típusú kártya - a számlavezető bank fajtája nem lényeges – és egy okosmobil (Android, iOS, WindowsPhone).

Mire jó az MCM?

Egy applikáció segítségével fizethetünk különböző termékekért, szolgáltatásokért – már ha elfogadják. Az átutalás díjmentes és nincs várakozási idő, a megbízás rögtön teljesítésre kerül.

Hol használható?

A legkülönbözőbb helyeken kezdve a pizza rendeléstől a havi telefondíj befizetésén át a könyvvásárlásig és ráadásul rengeteg helyen kedvezményeket biztosít. Különböző szolgáltatók egyenlegfeltöltésére is alkalmas.

Miért előnyös a használata?

Első sorban az azonnali utalás és teljesítés miatt előnyös, tehát nincs hétvége illetve átutalási időköz. Fontos tulajdonsága még, hogy az online megbízással ellentétben itt nincs átutalási díj, azaz csak a tényleges összeg kerül kifizetésre. Különböző szolgáltatók extra kedvezményeket is biztosítanak egyes kiemelt időszakokban az MCM-el fizetők részére, ami lehet ingyenes kiszállítás vagy konkrét pénzösszeg (amely a végső árból kerül levonásra).

Milyen hátrányai vannak?

Hátránya, hogy nem elég elterjedt és inkább az online rendszerekben használható.

Hogyan kell használni?

Az ingyenes applikációt telepíteni kell és utána regisztrálni. Az első regisztrálás többlépcsős azonosítással jár. Először aktiválnunk kell az applikációt, amihez az aktiváló kódot SMS-ben kapjuk meg. Utána a bakkártyánk különböző adatait kell megadnunk, amely során egy 99 Ft-os átutalás történik, a közleményében szintén található egy kód – ez a második lépcső. Utóbbit csak egyszer kell elvégezni utána importálható ezáltal újratelepítés következtében nem kell újra regisztrálni a bankkártyát, tehát nem kerül újabb költségbe.

Használni pofonegyszerű. A szolgáltatói oldalon az erre kialakított résznél meg kell adni annak a mobilnak a számát, amelyre regisztráltuk az MCM-et. Jóváhagyás után a mobilunkon megjelenik a tétel, amit a regisztrálásnál megadott PIN kóddal engedélyezhetünk. Sikeres és sikertelen fizetésről is tájékoztat az applikáció illetve a szolgáltatói oldalon is azonnal felvezetésre kerül az opció.

A tranzakciók a regisztrált bankkártya egyenlegének a terhelésére történnek. Az alkalmazás használatával rengeteg pluszköltség spórolható meg (átutalási és egyéb díjak) illetve a kedvezmények is hasznosak lehetnek. Az MCM használatát csak ajánlani tudom, nekem bevált.

Tetszett a bejegyzés?

Csatlakozz a kütyü tesztek blog facebook közösségéhez!