Érdekes kérdésbe futottam a napokban, amelyre a választ elsőre én sem tudtam. A facebookos üzenetek törése nem éppen egyértelmű, hiszen az elvárt helyen csak egy „archiválás” rész található, és sokan beleeshetnek abba a hibába, hogy „csak” ezt használják, aminek egy káosz lehet a következménye.

Optimálisan a bejövő üzeneteknél „csak” az aktív elemeket hagyjuk meg, a többit szortírozzuk aszerint, hogy szükség lesz-e még rá vagy teljesen fölösleges. Utóbbit törölni, amíg az előbbit archiválni érdemes.

Az archiválás az üzenetet feladó – nem a chat felületen – neve mellett található ikonon érhető el egyből az „olvasatlanként” való megjelölés után. Ezzel a funkcióval az adott beszélgetést áthelyezhetjük az „archívum” nevű mappába, amely a felső részen a „továbbiak” fül alatt található. Készüljünk fel rá, hogyha eddig nem töröltünk csak mindig archiváltuk a beszélgetéseinket, a betöltés el fog tartani egy ideig. Az archivált elemek visszahelyezhetőek a bejövő mappába.

A törlés egy teljesen más szekcióban található és elérhető az archívum és a bejövő üzenetek mappában is.  Törölhetjük a konkrét üzenetet vagy a teljes beszélgetést, elvileg visszavonhatatlanul, de mint tudjuk a facebooknál semmi sem biztos.

Az üzenet felső tartományában található műveletek résznél, sok egyéb funkció közül kiválaszthatjuk, hogy mit szeretnénk, a konkrét üzenet törléséhez az „üzenetek törlése” menüpontot kell választani, és ki kell jelölni amelyekre nincs szükségünk. A „beszélgetés törlése” menüponttal a teljes adott személlyel vagy személyekkel történő beszélgetés törlésre kerül.

Érdekes és egyben hasznos funkció tud lenni az is, hogy adott beszélgetést el lehet némítani akár konkrét időpontig vagy visszakapcsolásig. Aktiválást követően az adott beszélgetésen belül ilyenkor nem kapunk értesítést még mobilra sem.

Megfelelően szétosztott és karbantartott üzenetekkel megkönnyíthetjük a saját életünket. Felhívom mindenki figyelmét, hogy jelenleg a törlés visszavonhatatlan, tehát nincs egy „kuka” mappa ahonnét visszaállítható lenne a törölt beszélgetések.

A facebook like funkciójáról ITT olvashatsz.

Remélem sikerült megválaszolnom egy gyakran ismételt kérdést. Ha tetszett a bejegyzés lájkold és oszd meg ismerőseiddel!

Tetszett a bejegyzés?

Csatlakozz a kütyü tesztek blog facebook közösségéhez!