Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A kulisszák mögött: „Like”

A Facebook használata egyszerre könnyű és bonyolult furcsa kettőséget alkot. Használni könnyű beállítani nehéz és a funkcióit átlátni szinte lehetetlen, amin a folyton változó adatvédelem sem segít, főleg mivel erről nem igen tájékoztatják a felhasználókat. Ma egy jelentéktelennek tűnő funkciót fogok bemutatni ok-okozat értelmezésével, remélem ezzel segíthetek a "LIKE" gomb funkcióinak megértésében.

A LIKE azaz magyarul "tetszik" gombot általánosságban használjuk, ha egy bejegyzés, hozzászólás, kép vagy állapotot kedvelünk. Felhasználói oldalról ez egy gesztus, amely hozzászólás nélkül kifejezheti álláspontunkat. Amellett, hogy egy kifejezőeszköz, ismerőseinket is értesítjük arról, hogy nekünk mi tetszett.

Mi történik, hogyha egy oldalt "lájkolunk"?

Sokan nincsenek azzal tisztában, hogy egy felhasználó és egy oldal lájkolása nem egyenértékű. Utóbbi esetben nem csak a "tetszést" fejezzük ki, hanem egyúttal feliratkozunk az oldalra, azaz minden frissítés (megosztás) megjelenik a hírfolyamunkban.

Like szerepe a weboldalaknál

3 Tovább

Mi az a CPU?

A CPU (Central Processing Unit) legegyszerűbben processzornak hívják, a készülék "agyát" képviseli. Központi feldolgozó illetve végrehajtó eszköz, amely az utasításokat hajtja végre. Asztali számítógéptől kezdve a mobil és táblagépeken át mindegyik eszközben megtalálható, csak a kialakítása és teljesítménye eltérő.

Mi az a cache?

A merevlemezek esetében itt is megtalálható a gyorsítótár (cache) ami a rendszermemória elérését segíti. A modern processzor elengedhetetlen részét képzi és általában két részből áll, egy kisebb és gyorsabb első szintű (L1) illetve egy nagyobb másodszintű (L2).

Mi az órajel (MHz, GHz)?

0 Tovább
12
»

Gyakran ismételt kérdések

blogavatar

Számítástechnikában felmerülő kérdésekre néhány egyszerű, de hasznos válasz legyen szó mobil, tablet vagy notebookról.

Utolsó kommentek