Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mire figyeljünk tablet vásárlásánál?

Az internetes sajtó egyre többet foglalkozik azzal, hogy az asztali számítógép és notebook piac hanyatlik és egyre nagyobb az igény a táblagépek iránt. A hazai piacon - de külföldön is ez tapasztalható - a nagy gyártók mellett rengeteg kis cég is kínál különböző fajtájú és méretű táblagépeket. Sok száz típus és számtalan különböző specifikáció mellett nehéz kiválasztani a számunkra megfelelőt, amiben most segíteni szeretnék konkrét márka megnevezése nélkül.

Az első és legfontosabb, hogy meghatározzuk mire szeretnénk használni a készüléket ugyanis csak filmezésre vagy csak játékra teljesen más teljesítményű gép szükséges. Fontos kérdés még a kijelző mérete és típusa illetve az egyéb kiegészítő funkciók megléte. Erősebb specifikáció pluszköltséggel jár, tehát ne akarjunk fölösleges funkciókat - amelyeket nem fogunk használni.

1 Tovább

Mi az a CPU?

A CPU (Central Processing Unit) legegyszerűbben processzornak hívják, a készülék "agyát" képviseli. Központi feldolgozó illetve végrehajtó eszköz, amely az utasításokat hajtja végre. Asztali számítógéptől kezdve a mobil és táblagépeken át mindegyik eszközben megtalálható, csak a kialakítása és teljesítménye eltérő.

Mi az a cache?

A merevlemezek esetében itt is megtalálható a gyorsítótár (cache) ami a rendszermemória elérését segíti. A modern processzor elengedhetetlen részét képzi és általában két részből áll, egy kisebb és gyorsabb első szintű (L1) illetve egy nagyobb másodszintű (L2).

Mi az órajel (MHz, GHz)?

0 Tovább

Gyakran ismételt kérdések

blogavatar

Számítástechnikában felmerülő kérdésekre néhány egyszerű, de hasznos válasz legyen szó mobil, tablet vagy notebookról.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek