Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kütyük, a rejtett áramfogyasztás hátterében

Magas a villanyszámla? Érthetetlen fogyasztásnövekedés? Számoljunk a rejtett áramfogyasztókkal!

A modernkor vívmányai sajnos vagy szerencsére - mindenki maga döntse el - árammal működnek, viszont sokan nem számolnak azzal, hogy a bedugva felejtett töltők illetve standby állapotban hagyott készülékek felesleges fogyasztóként üzemelnek. A tudatos felhasználás nem csak a vásárláskor fontos, a mindennapi használatnál is lényeges az energiatakarékosság. Utóbbi fontos az ökológiai lábnyomunk csökkentése miatt is, de a pénztárcánkra is jótékony hatást gyakorol.

Mi az a standby?

A készülékeink kikapcsolásával "standby" állapotba kerülnek, azaz nem szűnik meg teljesen a fogyasztás. Leggyakoribb mindenki által ismert megjelenítési formája a tévékészülékeknél tapasztalható, a kikapcsolást követően általában egy LED világításával ismerhető fel. Amolyan készenléti megoldás arra, hogyha újra használni akarjuk, egyszerűen bekapcsolható legyen. Sajnos ebben az állapotban még a modern készülék is energiát fogyaszt.

Spórolás, de hogyan?

9 Tovább

Hogyan óvjuk meg az akkumulátorunkat?

Sokszor írtam már különböző akkumulátorokkal kapcsolatban, mégis rendre előjön ez a kérdés. Fontos, hiszen költséges eszközről van szó, legyen az mobil vagy notebook. A régi már-már begyepesedett gondolat, - ami manapság inkább károkat okoz - hogy az akkumulátorokat időnként teljesen le kell meríteni illetve, hogy nem szabad állandóan töltőn hagyni őket HIBÁS!. A régi típusoknál tényleg szükség volt ezekre a lépésekre, de a mai modern Lithium Ion és Lithium Polymer esetében teljesen máshogyan kell kezelni a töltés kérdését. Nem szeretnék a mély fizikai illetve kémiai tulajdonságokba belemenni, ezért csak felszínesen válaszolok néhány kérdésre.

Hogyan töltsem a készülékeimet?

5 Tovább

Gyakran ismételt kérdések

blogavatar

Számítástechnikában felmerülő kérdésekre néhány egyszerű, de hasznos válasz legyen szó mobil, tablet vagy notebookról.

Utolsó kommentek