Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Befellegzett a Windows XP-nek?

A hír igaz, négy nap múlva leállítja a Microsoft a Windows XP terméktámogatását és ezzel meghatározza az életciklusát, vagyis annak lejáratát (és ez nem áprilisi tréfa). Nem szabad elfelejteni, hogy rengeteg számítógépen még a mai napig XP fut, a döntéssel potenciális veszélynek lesznek kitéve 2014. április 8-tól. A döntéssel egy sor egyéb tényezőt is generált a gyártó, hiszen a frissítés nem csak hibajavításra való, hanem biztonsági megoldásokat is tartalmaz.

A Windows XP a 2001-es megjelenésével egy meghatározó operációs rendszerré vált, amit a Microsoftnak nem sikerült túlszárnyalnia egészen a Windows 7 megjelenéséig. A Vista mint próbálkozás nagy bukás lett és a két rendszer megjelenése között eltelt idő (6 év) is jelentős, utána már csak a kapkodás volt a fejlesztők részéről. A legújabb Windows 8 rendszert nem mondanám bukásnak, de már a tabletek piacán vélhetően nem fog úgy elterjedni, mint annakidején a PC világában.

A terméktámogatás elengedhetetlenül fontos a biztonság szempontjából, hiszen egy támogatás nélküli operációs rendszer sebezhetősége magas, az új támadások ellen már nem képes védekezni. Sokan félvállról veszik a frissítés fontosságát mindaddig, amíg nem járnak pórul, vagyis nem lesznek "áldozatok".

0 Tovább

Webshopban vásárolni biztonságos?

Sokan tartózkodnak a webshopos vásárlástól, pedig ez az online lehetőség lényegesen jobb konstrukciót kínál egyes esetekben, mint a hagyományos személyes vásárlástípus. A mai bejegyzésben a webshopok által nyújtott előnyökkel és hátrányokkal fogok foglalkozni.

Mi az a webshop?

Érdemes tisztázni, hogy mi is az a webshop. Olyan online felület, ahol egy forgalmazó árukat/termékeket kínál eladásra és egyben megvásárlásuk is csak ezen a felületen keresztül lehetséges. Persze vannak átfedések, de az igazi webshop az, amikor konkrét üzlet nincs csak a webes felület. Ez a terület egyre népszerűbb, ami által sok már üzlettel rendelkező vállalat is elindítja saját webáruházát, de ez esetben némileg más a szabályozás, tehát ebben a bejegyzésben ezzel nem fogok foglalkozni.

Milyen előnyei vannak a webes vásárlásnak?

0 Tovább

Gyakran ismételt kérdések

blogavatar

Számítástechnikában felmerülő kérdésekre néhány egyszerű, de hasznos válasz legyen szó mobil, tablet vagy notebookról.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek