Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Átalakítás mesterfokon: mini, micro, nano SIM kártya

Régen mennyivel könnyebb volt, vettünk egy készüléket, áthelyeztük a már meglévő SIM kártyánkat és máris nyomkodhattuk/használhattuk az új készülékünket. Manapság ez már nem ennyire egyszerű, hiszen készülék típusa válogatja, hogy milyen méretű SIM kártya használható. Természetesen a mobilszolgáltatóknál minden méretű kártya elérhető, de ha nem újonnan vásárolunk, a csere költséges lehet, ezért a házi átalakításnak nem csak a készülékváltás, hanem költségcsökkentés is fontos indoka lehet.

Fontos! Az otthoni SIM kártya átalakítás bár nem bonyolult, el lehet rontani, és akkor használhatatlanná válhat a kártyánk. Mielőtt belekezdünk a vágásba ellenőrizzük le, hogy a jelenlegi kártyánk mekkora méretű, illetve az új készülékünk mekkora méretű kártyát igényel. Mindenki csak saját felelősségére végezze el, felelősséget nem vállalok.

Milyen méretű SIM kártyák léteznek?

5 Tovább

Az SD kártyáról röviden

Az SD (Secure Digital) egy memóriakártya, amelynek többfajta változata van méret és tárterület szempontjából. 2000-ben hozták létre és az azóta eltelt több mint egy évtized alatt egy meghatározó tárolóeszközzé vált. Manapság sokrétű felhasználása miatt, megtalálható a mobilok, tabletek és fényképezőgépek memóriamoduljaként, illetve számtalan eszközbe építettek és építenek SD kártya olvasót (pl.: notebook, TV, nyomtató, stb.).

Az eltérő méretű készülékek miatt a normál mellett még két különböző méretű kártya került kialakításra. 2003-ban az alapszabványt követve méretben kisebb "mini" majd rá két évre a lényegesen jobban elterjedt "micro" méretűt hoztak létre. Utóbbi található meg szinte minden tablet és mobiltelefonban bővítőmemória szerepében. A különböző méretek szerencsére kialakításban kompatibilisek maradtak felfelé adapter használatával - tehát micro - mini - normál.

0 Tovább

Miért jó a HDMI csatlakozás?

Manapság szinte minden kütyün megtalálható valamilyen HDMI csatlakozó, háromfajta méretben létezik a normál "Type A", a kicsit kisebb mini és a gyakran mobiloknál alkalmazott micro kivitel. A szórakoztató elektronika egyik úttörője, a korábban használatos VGA (D-Sub) utódja. 2003-as megjelenése főleg a digitális tartalmak elterjedése, a komplexebb felhasználhatósága miatt vált esedékessé. Legnagyobb előnye a VGA kábellel szemben, hogy digitális jelet képes sugározni, azaz jelromlás nélkül képes közvetíteni a képi megjelenést.

A HDMI (High Definition Multimedia Interface) előnye, hogy tömörítetlenül képes audio és videó adatfolyam átvitelére, tehát egy kábelen képes akár HD minőséget és hangot egy megjelenítőre (TV, monitor, stb.) közvetíteni - ezzel is a kábelrengeteget lehet elkerülni. Ennek fontossága a szebb képi megjelenés miatt releváns, hiszen a megnövelt pixelszám azaz felbontás sem okoz problémát, tehát élesebb, színdúsabb videózást - mozizást - eredményez.

0 Tovább

Gyakran ismételt kérdések

blogavatar

Számítástechnikában felmerülő kérdésekre néhány egyszerű, de hasznos válasz legyen szó mobil, tablet vagy notebookról.

Utolsó kommentek