Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Word „élőfej és élőláb” – gyorstalpaló

A Word szövegszerkesztő program használata nem bonyolult, de vannak praktikái, amiket érdemes elsajátítani. A cikksorozat negyedik bejegyzésében az élőfej és élőláb beállításait fogom ismertetni, hiszen használata nagymértékben megkönnyíti a dokumentumkészítést, ráadásul a megfelelő külső megjelenés szerkesztéséhez is remekül használható. Eddig megismerkedhetünk az alapokkal, a stílusbeállításokkal és a táblázatkezeléssel.

Az élőfej és élőláb a dokumentum lapjainak kezdetét és végét jelenti, egy oldalon beállítva az összes lapon megjelenik, enyhén átlátszó módon (nyomtatásnál nincs halványítás). Oldalszámozáshoz, dátummegjelöléshez automatikus beépülő modul használható, de szinte bármi elkészíthető adott méretekben. Különböző fontosabb megjelölésekhez (pl.: készítő neve, cégnév, dokumentum megnevezése, projektnév, stb.) érdemes használni, mivel így nem kell állandóan leírnunk, illetve a kész dokumentumot olvasónak is egy segítséget nyújt.

0 Tovább

Privát böngészés

Az interneten történő szörfölésről nem minden esetben szeretnénk, hogy mentés készüljön, azaz más is megtekinthesse, hogy milyen oldalakat néztünk meg. Az előzmények menüpontban minden általunk megnyitott weboldal megtekinthető, ami sokszor hasznos, de érdemes megjegyezni, hogy hogyan kerülhető meg ez a funkció. A direkt törlés feltűnő lehet, ami magyarázkodásra kényszeríthet minket, a legjobb taktika, hogyha a böngészőnk semmit se ment.

Ajándékkeresésről legfőképpen sem szeretnénk, ha bizonyíték maradna, de a munkahelyen az interneten eltöltött időt sem nézik jó szemmel a munkáltatók. Titkolózni nem szép, de a böngészők lehetőséget adnak arra, hogy teljes inkognitóban internetezzünk.

Chrome-ban "inkognitóablak" Frirefox-ban "privát ablak" néven érhető el a teljes anonimitás.

Miért jó a privát böngészés?

0 Tovább

Gyakran ismételt kérdések

blogavatar

Számítástechnikában felmerülő kérdésekre néhány egyszerű, de hasznos válasz legyen szó mobil, tablet vagy notebookról.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek