A 4-es metróvonal átadásával két nagy hazai szolgáltató is bejelentette, hogy a vonalon elérhető lesz a 4G/LTE hálózat is. A hír örömteli, hiszen mint sokszor leírtam, a sebességkülönbség a 4G javára lényegesen jobb, ami már normális mobilinternetes sebességet tesz lehetővé. A Telekom közleményéből kiderül, hogy az M2 és M3 metró vonalán jelenleg is elérhető a leggyorsabb internetet kínáló LTE hálózat, de az M1-es szakaszra is kiépítik és várhatóan áprilistól használható lesz. Az új vonalra nem teljesen egyértelmű, hogy már elérhető vagy elérhető lesz, mindenesetre dolgoznak a fejlesztésen. A Telenor közleményében világosan fogalmaz, azaz március 28-tól használható a 4G a 4-es metró vonalán.

Számtalan pozitív előnye van annak, hogy a föld alatt a tömegközlekedést igénybevevő utasoknak elérhető a Magyarországon kínált leggyorsabb mobilinternet. Az online tartalmak terjedésével a megfelelő internetsebesség elengedhetetlen. Ami elsőre eszembe jutott az a rádiózás élménye, hiszen a hagyományos FM rádió megoldás a föld alatt nem igazán üzemel, viszont az új fejlesztéssel akár interneten is hallgathatjuk kedvenc csatornánkat ráadásul jó minőségben. Jómagam rádió párti vagyok, de az előre beállított YouTube lejátszás is ezáltal zökkenőmentes, főleg azoknak, akik nem szeretnek bíbelődni a zenék átmásolásával.

Szeretnék mindenkit óva inteni – főleg az elmúlt évek történései miatt – a nyílt mobil illetve tablet használattól! A gyors internetelérés akaratlanul elfelejtetheti velünk, hogy az eszközünket kézben tartva potenciális veszélyforrásnak tesszük ki magunkat. Jobb félni, mint megijedni mondás itt is érvényes. A modernkor vívmányait használni kell, illetve nem lehet félelemben élni, de egyszerű praktikákkal elkerülhetjük, hogy „áldozatokká” váljunk. Lehetőség szerint, ne tartsuk könnyen hozzáférhető helyen a készülékünket illetve kerüljük az állandó kézbentartást. A rádiót elindítva eltehetjük, de egyéb lejátszónál sem kell, hogy állandóan a központban legyen.

Bár még nem teszteltem egyik szolgáltató lefedettségét sem metró vonatkozásban, de megelőlegezek egy piros pontot, hiszen már maga az elképzelés is jó. Akik ma elsőként próbálják ki az új metróvonalat és van kedvük, írják meg mit tapasztalnak lefedettség szempontjából.

Remélem érdekesnek találtad a bejegyzést!

Tetszett a bejegyzés?

Csatlakozz a kütyü tesztek blog facebook közösségéhez!